SREBRENIK OKOVAN TUGOM: Načelnik proglasio DAN ŽALOSTI; Saobraćajna nesreća odnijela dva mlada života

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 21. januar, Danom žalosti zbog tragedije u kojoj su život izgubili Irmel Arnautović (29) iz Brezja i Ildahid Malkić (19) iz Tinje kod Srebrenika.

  • Hronika

  • 20. Jan. 2020  

  • 0

Oni su u subotu, oko 2.30 sati poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Šićki Brod – Srebrenik, kod mjesta Čanići u blizini Tuzle, kada se automobil “mercedes”, kojim je upravljao stradali Malkić, sudario sa autobusom. Irmel je poginuo na mjestu, dok je Ildahid usljed teških povreda preminuo u UKC-u Tuzla. Ljekari te zdravstvene ustanove i dalje se bore za život 19-godišnjeg Anela Arnautovića koji se nalazio s njima u vozilu i koji je zadobio po život opasne povrede.

Obojici stradalih mladića sutra u 13.30 sati bit će klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u Tinji kod Srebrenika.

"Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti", saopćeno je iz gradske uprave Srebrenika.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uputio je saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Arnautović i Malkić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih.

"Povrijeđenima u ovoj saobraćajnoj nesreći želim brzo ozdravljenje", naveo je gradonačelnik Srebrenika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...