REPUBLIKA SRPSKA SE PONOVO ZUDUŽILA I TO 26 MILIONA KM: Da nije Dodik bi pod prozorima imao...

Ovo su prve ovogodišnje kratkoročne hartije od vrijednosti kojima se zadužuje Republika Srpska kako bi obezbijedila normalno funkcionisanje budžeta.

  • Vijesti

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 2

Republika Srpska danas je na Banjalučkoj berzi prodala trezorske zapise, u vrijednosti 26 miliona KM od ponuđenih 30 miliona KM.

Kako je navedno na sajtu Banjalučke berze, RS neće plaćati kamatu na iznos emisije od 26 miliona KM, koji je ostvaren na 60. aukciji trezorskih zapisa jer je kamatna stopa nula posto. Nominalna vrijednost trezorskog zapisa je bila 10.000 KM, datum dospijeća je šest mjeseci, a ukupan iznos pristiglih ponuda bio je 54,8 miliona. 

 Ovo su prve ovogodišnje kratkoročne hartije od vrijednosti kojima se zadužuje Republika Srpska kako bi obezbijedila normalno funkcionisanje budžeta. Maksimalan iznos kratkoročnog duga Republike Srpske u toku ove godine može biti najviše do osam posto redovnih prihoda ostvarenih u prethodnoj godini. 

Republika Srpska planira da se u ovoj godini dugoročno zaduži u maksimalnom iznosu do 315 miliona KM, dok bi kratkoročna zaduženja mogla da iznose do 227,8 miliona KM.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...