SPOR OKO "POLOVNJAKA": Državljanin BiH ubijen u Njemačkoj

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje

  • Hronika

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 1

Spor oko polovnog automobila koštao je života državljnina BiH Šerifa G. u njemačkom Blankenfeldeu, nedaleko od Berlina, javlja Berliner Kurier.

U ponedjeljak malo iza 11 sati policija je primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd S., 59-godišnji vlasnik obližnjeg imbis lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubistvo u samoodbrani.

Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfštraseu. Bernd S. dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila beživotno tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da žrtva ubijena vatrenim oružjem, piše Berliner Kurier.

Dok su policajci ispitivali Bernda S., na parkingu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko stanovnika, porijeklom iz BiH, koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom, prenosi Radio Sarajevo.

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, ali tenzije su popustile poslijepodne.

Istražioci nisu komentirisali motiv ubistva. Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif G. tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda S. kako bi pregovarali o prodaji automobila. Nije poznato ko je od njih prodavao, a ko kupovao polovni automobil. Bilo kako bilo, rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

“Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S.”, rekao je jedan od rođaka.

Osumnjičeni Bernd S. već se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U maju 2017.  automobil VW Polo je uletio u njegov lokal u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. Bernd S. je govorio o smišljenom pokušaju ubistva, ali istraga je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...