HRABROST ILI LUDOST?: "Natjerao" Audi na autocesti preko 300 km/h (VIDEO)

Kada vidite s kojom lakoćom ovaj Audi postiže brzinu, stvari postaju kudikamo jasnije

  • Auto

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Mnogi su ljudi zaljubljenici u brzinu, a svoju opsesiju mogu legalno ostvariti na njemačkom Autobahnu.

Potrebna je velika doza hrabrosti, odnosno ludosti, da se krene u misiju hvatanja maksimalne brzine na javnoj prometnici.

Posebno ako govorimo o ekstremnim brzinama većim od 300 km/h, kada je za fatalnu nesreću potrebno jako malo. 

Takvu dozu nepromišljenosti često vidimo i na našim cestama, ali postoji nekoliko mjesta na kojima su ovolike brzine dopuštene. Jedna od njih je njemačka autocesta, a ako se maksimalac lovi u pouzdanom novom automobilu, mogućnost da nešto krene po zlu je svedena na najmanju mjeru.

Uostalom, kada vidite s kojom lakoćom ovaj Audi postiže brzinu, stvari postaju kudikamo jasnije. 

U pitanju je Audi RS Q8, bolid spreman da pojuri do 305 km/h i uhvati prvih 100 km/h za 3,8 sekundi. Na 200 km/h je za 13,8 sekundi. Kao i u slučaju talijanskog brata Urusa, pokreće ga 4.0 V8 twin turbo, ovdje sa 600 KS i 800 Nm.  

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...