VASKOVIĆ OTKRIVA: Kakve tajne se kriju iza zidina UKC Banjaluka i šta je prethodilo hapšenju Golića

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Hronika

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 1

Piše: Slobodan Vasković

1.
Hapšenje Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u UKC Banjaluka, otvorilo je Pandorinu kutiju brojnih užasavajućih dešavanja u toj zdravstvenoj ustanovi, na čijem čelu je notorni Vlado Đajić.

2.
Nedjelo koje se Goliću stavlja na teret, bludničenje nad nemoćnim bolesnikom koji je u komi, morbidno je, monstruozno i teško da postoje riječi kojima bi se mogao opisati takav bestijalni akt. 

Opisi zločina za koje se sumnjiči Golić, koje su mi saopštili izvori iz Režimske policije, prebrutalni su, preužasni, prejezivi, horor. 

Strašnija od toga je samo mogućnost da je Golić lažno optužen, što tvrdi njegov advokat!

3.
Otvorena su brojna pitanja: da li se taj zločin, za koji je osumnjičen Golić, desio samo 19.01. 2020. ili se dešavao i ranije, a tek sada je odlučeno da se obračuna sa njim zbog nedjela koje je počinio, jer je postao smetnja Đajiću i Režimu?!

Prema tvrdnjama iz Režimske policije, Golić je mjesec dana zlostavljao pacijenta u komi; Za to se znalo, ali se ćutalo! Ako je navedeno istina, a izvori iz Režimske policije tvrde da jeste, onda se postavlja pitanje zbog čega nisu u pritvoru svi oni koji su zataškavali taj zločin?!

Ne postoji nikakvo opravdanje za takvo nedjelo - znati da se zlostavlja pacijent u komi i ćutati o tome! Međutim, niko nije osumnjičen za zataškavanje, kako se tvrdi, višestruko počinjenog zločina, njegovo ponavljanje cijelih mjesec dana, niti je bilo ko do sada podnio ikakve sankcije zbog toga! 

4.
“Svi će biti šokirani kad se sazna istina”, tvrdi Golićev advokat Jevto Janković, koji je negirao bilo kakvu krivicu klijenta; Štaviše, Janković je još rekao da je Golić pomogao pacijentu, “da mu je nakon kome od 52 dana spasao život” i aludirao da mu je sve namješteno, ističući da njegov klijent “nije član režimske stranke”.

5.
Hapšenje Golića, strašne optužbe kojima se tereti, samo su vrh ledenog brijega nezakonitih dešavanja u UKC Banjaluka, a dolaze svega nekoliko mjeseci nakon što su svi ljekari i bolničko osoblje Klinike za anesteziju, na čelu sa Golićem, podnijeli tužbu protiv UKC, jer su uskraćeni za dio plate u visini od 15 posto.

6.
Tužbu je osoblje Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje protiv UKC-a podnijelo početkom oktobra 2019. godine. 

7.
Bitno je navesti da postoji elaborat Instituta za zaštitu i ekologiju RS o stepenu ugroženosti na svakom radnom mjestu u UKC-u; Tim elaboratom je procijenjeno da je uposlenicima te klinike potrebno, zbog posebnih uslova rada, uvećati primanja za 15 posto; Neke druge Klinike dobile su 3 posto, neke i više od 15 posto.

8.
Ta nadoknada se ne isplaćuje, a jedino je Golić istrajavao da se uposlenicima Klinike koju vodi isplati pravična nadoknada i bio je kolac u oku i Đajića i vladajuće nomenklature, koja stoji iza teško korumpiranog direktora UKC-a.

9.
Đajić je po svaku cijenu htio da se tužba povuče, jer ukoliko bi UKC izgubio na Sudu, onda bi i ostale klinike, njihovi radnici, bi tražili da im se isplati, retroaktivno, procijenjeni postotak; Kada se uzme u obzir da se to godinama ne čini, plus kamate na neisplaćena sredstva, potpuno je jasno da je riječ o milionima maraka, koje UKC nema. Kao što je jasno da rukovodstvo UKC svjesno zakida osoblje na plati.

10.
Đajić je u niz navrata zahtijevao od Golića da povuče tužbu, prijetio i njemu i drugim načelnicima, ali (sada već uhapšeni i teško osumnjičeni) Golić nije htio da uzmakne.

11.
Bilo je, nerijetko, izuzetno teških riječi među njima, prijetnji i iznošenja, obostrano, prljavog veša, jer je i Đajić poznat kao osoba sklona seksualnim incidentima. I za njegove brojne, najblaže rečeno, incidente te vrste postoje mnogobrojni svjedoci, ali je on i dalje na slobodi. A trebalo bi da je sa Golićem u pritvoru!

12.
Važno je naglasiti da Golić nije uzmakao ni kada je Đajić, na sastanku sa načelnicima Klinika, održanom nešto prije Nove godine, javno zaprijetio kompromitujućim materijalima.

13.
Treba znati sledeće: UKC je u potpunosti pokrivena kamerama, iznutra, a svi snimci se svako jutro nose na uvid Đajiću, što je samo po sebi, najblaže rečeno, vrlo čudno.

“Posjedujem kompromitiujuće materijale o svakom načelniku, ali ih ZA SADA neću koristiti”, rekao je na tom sastanku Đajić, što je otvorena prijetnja, ucjena; Ujedno je to i skrivanje činjenica o mogućim koruptivnim, kriminalnim i drugim devijantnim radnjama pojedinih pripadnika osoblja UKC Banjaluka.

14.
Đajić je postupio kao mafijaš, a ne načelnik UKC! Umjesto da snimke koji, kako je naveo, svjedoče o devijantnim radnjama proslijedi u tužilaštvo, on ih je koristio za sopstveni ucjenjivački kapacitet, kako bi ojačao poziciju na kojoj se nalazi. 

15.
Uz to, činjenica da se osoblje snima otvara brojna druga pitanja na koja nećemo dobiti odgovore, jer Režim i čini to što čini (preko Đajića i ostalih đajića) kako bi podređene držao u šaci i nasilno manipulisao sa njima.

Ili uništavao, zavisno od dnevnopolitičkih potreba!

16.
Sve te snimke trebalo bi izuzeti i utvrditi kakve to Đajić kompromitujuće materijale krije, koga njima ucjenjuje i zašto i da li na snimcima video nadzora postoje dokazi o ranijem eventualnom monstruoznom djelovanju Golića, kako se to sada tvrdi ili nekog drugog člana osoblja?!

17.
Međutim, neće biti ništa od toga, jer je Režim namjeran da štiti poslušne, ma kakvi pervertiti, ucjenjivači, sjecikese, pa i ubice bili!

18.
Postavlja se, nakon navedenih činjenica, niz pitanja, a ključno je zašto Đajić već nije smijenjen zbog, kako se tvrdi, nevjerovatno jezivog ataka na pacijenta, koji je trajao ravno mjesec dana, za koji je morao znati! Uz to, morao bi biti smijenjen i zbog ranijih otvorenih ucjena kojima se, u to nema sumnje, služio?! 

19.
Pitanje je i zašto konačno ne odlazi Alen Šeranić, potpuno nesposobni ministar zdravlja, koji bi nakon hapšenja, šokantnog zbog težine nedjela, dužine njegovog trajanja, morao da ode iz etičkih razloga.

20.
Međutim, u zdravstvu RS već deceniju i po etika je gotovo pa nepoznata riječ. 

Šeranić se oglasio preplitkom izjavom koja je samo dokaz njegove profesionalne i političke impotentnosti, nebitnosti i ništa više od toga!

21.
Još nekoliko detalja koji svjedoče da je Golićev pad itekako odgovarao Đajiću i njegovim zaštitnicima, ne samo zbog tužbe.

Kupuje se oprema za kardiohirurgiju, a u sklopu nje najskuplja je ona vezana za anesteziju, tako da je već i previše koincidencija koje bi se mogle podvesti pod “slučajnost”; Golićevo hapšenje i preteške optužbe na njegov račun baš u ovom trenutku u potpunosti su išle na ruku Đajiću, tu nema dileme. Što ne umanjuje krivicu osumnjičenog doktora ukoliko je počinio horor-nejela koja mu se stavljaju na teret.

22.
Uprkos svemu, nema dileme da za gnusno nedjelo, za koje je osumnjičen, nije kriv samo Golić, već i brojni drugi koji su sve to pokušali da zataškaju i sakriju od javnosti, pri tom ne čineći ništa mjesec dana da to spriječe.

23. 
Ukoliko se dokaže da je Golić kriv i ukoliko samo on bude odgovarao za nedjelo koje mu se stavlja na teret, biće to tek izuzetak koji potvrđuje odavno poznatu činjenicu da je zdravstvo RS mrtvo, da ne postoji način da ga se oživi, kao što su mrtvi i pravosuđe i policija. Ali su zato itekako slobodni i živahni i iznad zakona svi oni koji su doveli do uništenja kompletnog društva, ne samo zdravstva! 

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...