TRUMPOVA UCJENA CARINAMA "Ukoliko Evropa bude fer nećemo imati problema"

Donald Tramp je izjavio danas da ozbiljno razmišlja da uvede carine na uvoz evropskih automobila, ukoliko SAD i EU ne postignu sporazum o trgovini.

  • Svijet

  • 21. Jan. 2020  

  • 0

On je nakon sastanka sa pakistanskim liderom na ekonomskom samitu u Davosu rekao da ipak očekuje da se sa Evropom postigne sporazum, prenosi AP.

Tramp se u Davosu sastao i sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, i rekao da je razgovor sa njom bio dobar, ali nije otkrio da li su razgovarali i o uvođenju poreza na automobile iz Evrope.

“Evropa zna da mora da učini nešto i ukoliko bude fer nećemo imati problema”, rekao je Tramp.

Kasnije, Tramp je u intervjuu koji je dao američkom Volstrit žurnalu ponovio da je ozbiljan u vezi sa uvođenjem poreza, ukoliko se ne postigne sporazum sa EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...