TUGA OKOVALA ZAGREB: Preminula LEGENDA DINAMA; I danas se prepričava njegov gol protiv Juventusa

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, član proslavljene generacije iz 1967. godine, Zlatko Mesić preminuo je u utorak u 74. godini.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Mesić je bio "dobri duh Dinamove svlačionice", a igrao je u veznome redu, kao korektor sredine terena. Povremeno bi preuzeo mjesto na desnom ili lijevom beku.

U povijest 'modrih' upisan je kao strijelac jednog od važnijih golova, onog protiv Juventusa u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova 1967.

Nakon torinskih 2-2, Mesić je u uzvratu u Zagrebu zabio fantastičan gol za vodstvo 2-0. Prije njega među strijelce se upisao i Marijan Novak, a za konačnih 3-0 i ulazak u polufinale zabio je Rudi Belin. U obje utakmice protiv Juventusa nevjerojatnom lakoćom zaustavio je tadašnju zvijezdu svjetskoga nogometa, Brazilca Chinesinha. Dinamo je nakon Juventusa dobio i Eintracht, a potom je u finalu bio bolji i od Leeds Uniteda.

Mesić je rođen je 13. travnja 1946. godine u Zagrebu, a u Dinamu je počeo kao junior 1960. U prvu je postavu uskočio 10. lipnja 1964. godine, a u Maksimiru se zadržao do 1968. godine. Nakon epizode u Croatiji iz Toronta vratio se na još jednu sezonu u Maksimir (1970-71). Kasnije je kratko igrao za Zagreb, Jadran Poreč i Rovinj. S maksimirskim je klubom, uz pokal Kupa velesajamskih gradova osvojio i trofej pobjednika jugoslavenskog Kupa 1965.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...