ODE I MINISTRICA OBRAZOVANJA: Elvira Dilberović dala ostavku u Vladi FBiH, postala ambasadorica BiH u...

U njenoj biografiji stoji da je završila je Gimnaziju u Mostaru. Diplomirala je 2002. godine na Fakultetu humanističkih nauka na Odsjeku za bosanski jezik i književnost Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru...

  • Politika

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je sa Elvirom Dilberović koja je podnijela ostavku na mjesto federalne ministrice obrazovanja, nakon što je odlukom Predsjedništva BiH imenovana na dužnost ambasadorice BiH u Švedskoj. Na toj poziciji će zamijeniti aktuelnu Vesnu Ćužić, prenosi Oslobođenje.

Tom prilikom Čavara je prihvatio njenu ostavku, te joj poželio uspješan diplomatski mandat u Kraljevini Švedskoj.

Dilberović je zahvalila predsjedniku Federacije BiH na dosadašnjoj saradnji te izrazila nadu kako će i u budućnosti biti prilike za korektnu i uspješnu saradnju, saopćeno je iz ureda predsjednika FBiH.

Podsjećamo, Dilberović je na ovoj funkciji provela nepunih pet godina, a u Vladu FBiH je imenovana 31. marta 2015. godine. 

U njenoj biografiji stoji da je završila je Gimnaziju u Mostaru. Diplomirala je 2002. godine na Fakultetu humanističkih nauka na Odsjeku za bosanski jezik i književnost Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Postdiplomske studije je završila 2007. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Kolegij za lingvistiku, te na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, Kolegij za lingvistiku.

Odbranila je doktorsku disertaciju pod naslovom Jezičko-stilske osobitosti političkog diskursa (na primjeru printanih medija u BiH 1992-1995).

Od 2002. do 2004. godine radila kao profesorica bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji Mostar. Profesorica je na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, te vanjski saradnik na Univerzitetu u Zenici. Ovlaštena je profesorica bosanskog jezika za diplomatski nivo.

Navodi se da se aktivno služi švedskim i engleskim jezikom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...