NOVINARI "PROBILI" TAJNI SASTANAK U MADRIDU: Evo o čemu su razgovarali čelnici Tottenhama i Reala

Levy je navodno došao po svog bivšeg igrača Garetha Balea (30) i usput je Realu ponudio Harryja Kanea (26). Čelni čovjek Tottenhama želi razmjenu plus keš...

  • Sport

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

Problem je u pregovorima procjena vrijednosti igrača. Engleski mediji pišu da Levy želi prodati Kanea kako bi barem djelimično amortizirao troškove za izgradnju novog stadiona, na što su Spursi utrošili više od milijardu eura.

U Tottenhamu su procijenili da je ljetni prelazni rok idealno vrijeme za prodaju najvrjednijeg igrača. Levy je postavio početnu cijenu, a ona se vrti oko 250 miliona eura, što bi bio apsolutni rekord do sada.

Real želi Kanea, ali Madriđanima se ne sviđa cijena. Kraljevi bi prihvatili spomenutu cifru ako bi Tottenham prihvatio njihovu procjenu vrijednosti Garetha Balea, za kojeg traže otprilike upola manje, dakle 125 miliona eura+. To je zasad kamen spoticanja u pregovorima. Kako god, kad se sve zbroji, u igri je više od 300 miliona eura.

Podsjećamo da je Bale stigao u Real 2013. upravo iz Tottenhama. Odšteta je iznosila 101 milion eura, iako je Real dugo tvrdio da se radi o 91 milion eura.

S druge atrane, Kane je projekt Tottenhama. U klubu je od 2010., a ugovor mu istječe u ljeto 2024. Ove sezone postigao je 11 golova u engleskom prvenstvu. Trenutno je porvijeđen, ima problema sa zadnjom ložom i morao je na operaciju. Ne zna se kada će se tačno vratiti na teren, najvjerojatnije tek u aprilu.

Tottenham traži hitnu zamjenu. Na listi potencijalnih pojačanja nekoliko je imena, a najnovije ime koje se spominje jest napadač Milana Krzysztof Piatek.

Engleski mediji pišu da menadžer Tottenhama Jose Mourinho pokušava nagovoriti šefove Tottenhama da sav zarađeni novac od prodaje Kanea usmjere u nova pojačanja. Smatra da je to jedini način da održe korak s glavnim konkurentima u Premierligi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...