AKO NISTE MEĐU NJIMA, KO VAM JE KRIV: Istraživanje pokazalo da žene češće dožive orgazam s ovakvim muškarcima

Postoji nekoliko faktora o kojima ovisi hoće li žena doživjeti orgazam, od opuštenosti do ljubavničke vještine partnera, no znanstvenici tvrde da postoje neke osobine muškarca po kojima možete pogoditi hoćete li s njim doživjeti vrhunac.

  • Sex i grad

  • 22. Jan. 2020  

  • 0

Naučnici sa Sveučilišta u Albanyju proveli su istraživanje tijekom kojeg su ispitivali seksualni život mladih žena u heteroseksualnim vezama te su na temelju njihovih odgovora provjerili koliko su učestalost i intenzitet njihovih orgazama povezani s izborom partnera. 

Studija je pokazala da žene čiji su partneri duhoviti, samopouzdani i dobro zarađuju češće doživljavaju orgazme. 

Intenzitet orgazma, navode, ovisi o tome koliko su ženama njihovi partneri seksualno privlačni, ali na to utječe i jedna fizička karakteristika muškarca - širina njegovih ramena. 

Stručnjaci objašnjavaju da iza toga postoji evolucijski razlog: žene uživaju u seksu s razvijenim, snažnim i uspješnim muškarcima jer je tako veća šansa da će imati jednako uspješne potomke.  

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...