STEVANDIĆ SIŠAO S UMA, BAHATO PRIJETI: "Imajte traume BOSANCI, obje strane Drine su SRPSKE..."

Poznata mi je ta rezolucija koju Podžić pominje. Ona ne govori da je BiH u NATO, nego o nadležnosti snaga za provođenje mira. .

  • Politika

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 8

Predsjednik Ujedinjene Srpske i predsjedavajći Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić odbacuje Podžićeve tvrdnje da je NATO već na Drini, navodeći da je to samo odraz njegovih pustih želja.

Realnost je takva da su obje strane Drine srpske i nijedna još nije u NATO. Znam da to stvara veliku traumu kod Podžića i sličnih političara – navodi Stevandić.

On ističe da BiH po ni jednom važećem dokumentu nije u NATO, niti može biti bez saglasnosti srpskog naroda.

– Poznata mi je ta rezolucija koju Podžić pominje. Ona ne govori da je BiH u NATO, nego o nadležnosti snaga za provođenje mira. Ta rezolucija je potpuno bespredmetna u smislu vojnih integracija i ustavnog statusa BiH – poručuje Stevandić.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...