SKANDAL U BANJOJ LUCI: Željka Cvijanović otkazala dolazak na prijem kod Johanna Sattlera, ZBOG BEZBJEDNOSNIH RAZLOGA, uplašila se ovog...

Među gostima su bili ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić, ministarka civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Senad Mašović i ambasadori brojnih zemalja.

  • Vijesti

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 2

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nije se pojavila večeras na prijemu u Banjaluci koji je organizovao šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

Dolazak predsjednice RS bio je i zvanično potvrđen, a vijest o tome je danas prenio i portal RTRS. Na ovaj prijem, između ostalih, pozvan je i lider neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv.

alt

Međutim, nakon što je Davor Dragičević danas popodne u grupi “Pravda za Davida” objavio fotografiju Željke Cvijanović i svog ubijenog sina Davida Dragičevića uz komentar “Večeras oči u oči, ubice i zločinci i grupa Pravda za Davida”, u kabinetu predsjednice RS je nastala panika.

alt

Njen dolazak je ekspresno otkazan navodno “iz bezbjednosnih razloga”, o čemu izgleda nisu obavijestili novinare RTRS, ATV i novinske agencije SRNA, koji su uporno čekali da se ona pojavi.

Kasnije popodne, sa portala RTRS, bez ikakvog obrazloženja, uklonjena je i vijest o dolasku Cvijanovićeve na prijem kod Satlera, što samo po sebi govori ko drži dizgine uređivačke politike u Javnom RTV servisu Republike Srpske.

Ovo je na svom profilu na Fejsbuku potvrdio i lider neformalne grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv, koji je i predsjednik novoosnovane stranke Pokret pravde.

Novogodišnji prijem, poput večerašnjeg u Banjaluci, juče su u Sarajevu organizovali šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Satler i komandant EUFOR-a, generalmajor Rajnhard Trišak u bazi u Butmiru, za najviše zvaničnike BiH, međunarodne zajednice i diplomatski kor u BiH.

Među gostima su bili ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić, ministarka civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Senad Mašović i ambasadori brojnih zemalja.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović večeras je trebalo da bude glavni gost na prijemu u Banjaluci, pa se njen nedolazak može smatrati diplomatskim skandalom.

SB/Istinito

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...