JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U KOJOJ SU STRADALA DJECA: Požar je tolikom brzinom "progutao" šupu da...

U ovom domaćinstvu živjela je porodica sa troje male djece.

  • Hronika

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Tijela dva djeteta pronađena su nakon požara koji je izbio u jednom domaćinstvu u Maloj Moštanici.

 

Prema nezvaničnim informacijama, djeca su bila sama u kući u trenutku izbijanja požara. Njihova majka bila je na poslu, a otac je na izdržavanju zatvorske kazne zbog nasilja u porodici.

Djeca su se igrala u dvorištu, a zatim ušla u šupu kada su komšije primjetile dim i odmah krenuli da viču kako bi ih upozorili na opasnost.

Međutim, nakon što je čula buku komšija, najstarija djevojčica Milica T. (13) je uspjela da istrči, i zavapila "gdje su mi braća".

Deca nastradala u požaruDjeca nastradala u požaru 

Na žalost, kako svjedoče komšije, plamen se veoma brzo razbuktao i tvrde da je požar tolikom brzinom "progutao" šupu da, čak i da su bili tu, vatrogasci ništa ne bi mogli da učine.

U ovom stravičnom požaru stradali su Dušica T. (9) i njen brat Marko T. (11), koji su išli u drugi, odnosno četvrti razred.

 Predsjednik općine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je za RTS kako su pronađena tijela dva djeteta u prostoru gdje se požar dogodio, ali da se još čeka nalaz sudske medicine.  

Kako ističe Čučković, cijelo mjesto se diglo kad je izbio požar, a svi su se nadali da su djeca pobjegla u komšiluk, piše “Telegraf”.

Riječ je o djeci koja su bila drugi i četvrti razred osnovne škole.

 

Istaknuto je i da su sve nadležne institucije na terenu te da se ubrzo očekuju zvanične informacije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...