NEVIĐEN SKANDAL: Grad Banja Luka tuži grupu “Pravda za Davida”, jer su navodno "SPRIJEČILI DOČEK NOVE GODINE" i traže odštetu od vrtoglavih...

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio je tada da će Grad podnijeti prijave protiv organizatora skupa, koji su 30. decembra spriječili da se održi prvi od tri novogodišnja koncerta, koji je otkazani.

  • Hronika

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Grad Banja Luka tužio je organizatore skupa “Pravda za Davida”, koji je održan 30. decembra 2018. godine, te u predloženoj presudi tražio 178.445 KM odštete zbog, kako su naveli, onemogućavanja proslave Nove godine.

 

Tuženi su Pavle Knežević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa za koji gradske vlasti tvrde da je uzrokovao milionsku štetu, jer je organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

– Smatramo da mi, kao mlade osobe, imamo unutrašenje porive da se borimo za vrijednosti u koje vjerujemo i pravdu koja pripada svakom čovjeku. Zbog tog razloga smatramo da je potpuno normalno da se u ovim godinama odlučimo na korak da prijavimo neki javni skup, pogotovo ako je u pitanju slučaj ubistva mladog čovjeka koji je živio u ovom gradu – naveli su organizatori.

Pavle Knežević, prvookrivljeni i onaj koji je svoj potpis stavio na zahtev za okupljanje 30. decembra, kaže da su protest organizovali kao omladina Banje Luke, koja je htela da podrži porodicu Davida Dragičevića koja traži pravdu u vezi s njegovim stradanjem.

 

– Ovo sada što se dešava je očigledan primjer da u našem gradu ne smije biti niko ko ima suprotno mišljenje gradskoj vlasti – rekao je Knežević.

Protest su, dodaje, prijavili do 20 sati i “sve je proteklo u miru”.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio je tada da će Grad podnijeti prijave protiv organizatora skupa, koji su 30. decembra spriječili da se održi prvi od tri novogodišnja koncerta, koji je otkazani.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...