ŠAROVIĆ O CIRKUSU U REŽIJI ŠEFOVA SNSD-a i HDZ-a: Ko je izabrao Nermina Nikšića, a šta je Dodik javio Čoviću?

"Čestitao sam Nikšiću, on je dobio mandat zahvaljujući glasovima trojice članova iz Republike Srpske. Zašto je za njih to bolje rješenje, treba pitati njih, ali je činjenica da u svakoj strukturi nema predstavnika iz Republike Srpske...,kazao Šarović

  • Mini market

  • 24. Jan. 2020  24. Jan. 2020

  • 1

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je komentarisao posljednja dešavanja u vezi imenovanja direktora SIPA-e i OSA-e, kao i imenovanja Nermina Nikšić za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH.

Kandidati za čelnika navedene komisije bili su Mirko Šarović i Nermin Nikšić.

"Čestitao sam Nikšiću, on je dobio taj mandat zahvaljujući glasovima trojice članova iz Republike Srpske. Zašto je za njih to bolje rješenje, treba pitati njih, ali je činjenica da u svakoj strukturi nema predstavnika iz Republike Srpske.

Smatram da je to loše. Ako je Bošnjak na čelu OSA-e, a očito da će ostati, da li kao v. d. ili trajno rješenje, onda je po ranijoj analogiji koja se uvijek primjenjivala na čelo parlamentarnog tijela bio predstavnik iz drugog entiteta i drugog naroda", kazao je Šarović.

O vezivanju izbora direktora OSA-e i SIPA-e i zašto Perica Stanić nije izabran kao prvorangirani, Šarović je rekao:

"Hoćete da vam kažem zašto se to nije desilo? Zato što su otkazali članova Savjeta ministara iz HDZ-a. Rečeno im je, danas su bili za, narednog dana nisu bili zato što je Dodik javio Čoviću da se ne ide u imenovanje Stanića. Sva istina je u tome i sve poslije toga je igranka. Ovo je sada cirkus koji će se nastaviti, koji je postao pravilo u cijeloj BiH", kazao je Šarović.

(BN TV/N1)  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...