OHRABRITE SE: I napravite kisele krastavce na ovaj način i uživajte do proljeća

Ukusno i zdravo

  • Gastro

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

SASTOJCI:

5 kg malih krastavaca 

3 l vode 

1 l sirćeta 

8 kašika šećera 

3 kašike soli 

5 gr konzervansa 

biber u zrnu 

kopar 

PRIPREMA: 

1. Krastavce operite i osušite kuhinjskom krpom. 

2. Poredajte ih u tegle pa dodajte kopar i biber. 

3. Pomiješajte vodu, šećer, sirće so i konzervans. 

4. Pustite da provrije pa zalijte krastavce. 

5. Poklopite tegle i okrenite ih naopako da stoje 15-ak minuta. 

6. Ostavite ih da se ohlade.  

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...