PROCURILI NOVI DETALJE AKCIJE SIPA-e U SREDNJOJ BOSNI: Ulov decenije nalazio se u kamionu, evo za šta se sve tereti uhapšeni Ante…

Ova velika zapljena skanka je rezultat višemjesečne istrage i koordinisane akcije na kojoj su radili Tužilaštvo BiH i SIPA

  • Hronika

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

Ante S., vlasnik firme iz Uskoplja, uhapšen je nakon što su u nedjelju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u cisterni koja se nalazila u krugu ovog preduzeća pronašli oko 400 kilograma droge, saznaju "Nezavisne"

Terete ga za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Saznaje se da je na osnovu prikupljenih informacija cisterna firme, koja se inače bavi prevozom, trgovinom i građenjem, pretresena u krugu preduzeća. U njoj su bila veća pakovanja skanka, čija je ukupna težina 400 kilograma i za koju se sumnja da je bila namijenjena za dalju distribuciju.

Iako je droga pronađena u nedjelju, prostorije preduzeća i juče su bile pod blokadom i nadzorom Specijalne jedinice SIPA.

Pretresi ovog preduzeća, u čijim prostorijama je pronađena droga, i juče su vršeni, pa su izuzeti i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...