ŠTA SE DOGODILO NA SASTANKU KOD TRUMPA: Izraelski premijer Benyamin Netanyahu naprasno odustao od zahtjeva za IMUNITETOM, sudiće mu se za ovo…

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu povukao je svoj zahtjev za imunitet od sudskih procesa u utorak, samo nekoliko sati prije početka parlamentarnih procedura, prenosi agencija AP

  • Svijet

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

U saopćenju objavljenom na njegovom zvaničnom profilu na Facebooku, Netanyahu, koji je u posjeti Washingtonu pred objavu mirovnog plana predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, napisao je kako je "odlučio da se ova prljava igra ne nastavi".

Izraelski Parlament (Knesset) danas treba razgovarati o formiranju komiteta koji bi trebao razmatrati premijerski zahtjev za imunitet od tužbi.

Netanyahu je u novembru prošle godine optužen za prevaru, kršenje povjerenja i mito u tri odvojena slučaja. On negira da je bilo šta protivzakonito uradio, navodi AP.

Netanyahuova stranka Likud planira bojkotirati zasjedanje Knesseta.

'Sudbonosni sat'

"U ovom sudbonosnom satu za narod Izraela, kada sam u Sjedinjenim Američkim Državama na historijskoj misiji stvaranja stalnih granica Izraela i osiguranja naše bezbjednosti u decenijama koje dolaze, Knesset treba otvoriti novu izložbu cirkusa o uklanjanju imuniteta", napisao je na Facebooku.

Netanyahu i Trump se trebaju sastati u Bijeloj kući kako bi dugo očekivani Trumpov mirovni plan bio objavljen.

Povlačenje zahtjeva za imunitet otvara put za sudske procese protiv premijera koji se priprema za nove vanredne izbore 2. marta.

Knesset se i dalje treba okupiti uprkos povlačenju zahtjeva Netanyahua pošto komitet treba razmatrati i zahtjev za imunitet bivšeg ministra Haima Katza koji se također tereti za korupciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...