RAKETA LETI K`O KOMETA: Ivan Rakitić ipak napušta Barcelonu, u velikom transferu stiže u klub našeg Zmaja…

Ivan Rakitić je u Barcelonu stigao na ljeto 2014. godine iz Seville za 18 miliona eura

  • Sport

  • 28. Jan. 2020  28. Jan. 2020

  • 0

Iako je proteklih godina bio jedna od najjačih karika katalonskog kluba, ove sezone je, dolaskom Frenkieja de Jonga, pao u drugi plan i u prvom dijelu igrao jako malo.

I sam je nekoliko puta izrazio čuđenje i žaljenje zbog svoje situacije, a onda mu je trener Ernesto Valverde počeo davati više prilika koje je hrvatski veznjak dobro koristio. Ove sezone je u 22 utakmice upisao dvije asistencije i činilo se kako je riješio probleme u Barceloni i kako će imati željenu minutažu.

Ipak, španjolski mediji su se ponovno raspisali o njegovom odlasku iz Barcelone. Sport piše kako je sada idealno vrijeme da napusti Camp Nou, a znaju i gdje će nastaviti karijeru. Juventus, koji ga je htio i na nekoliko prošlih prijelaznih rokova, se ponovno odlučio krenuti po hrvatskog veznjaka, ali moraju najprije riješiti problem zvan Emre Can.

Juventus je 26-godišnjeg turskog veznjaka doveo na ljeto 2018. godine iz Liverpoola i to potpuno besplatno. Iako se činio kao idealno pojačanje, Can se u Italiji nije snašao i sada ga Juve želi prodati. Navodno je interes pokazala Borussia Dortmund i sada se samo čeka da se klubovi dogovore. Novac koji dobiju za Cana trebao bi Juventusu pomoći da kupi Rakitića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...