STRUČNJACI ZA SEKS TVRDE: Ovo je šest najboljih seks-poza za većinu ljudi

Američki stručnjaci za seks otkrili su nakon dugogodišnjih istraživanja da su ovih šest tri položaja apsolutno najbolji - za većinu ljudi, dakako.

  • Sex i grad

  • 28. Jan. 2020  28. Jan. 2020

  • 0

1.Ona je gore

Ako ste dovoljno sretni da imate djevojku koja tu i tamo zna reći Danas sam ja zadužena da obavim sav posao, jednostavno je pustite da preuzmu kontrolu nad situacijom i - uživajte u vožnji.

Nadređeni položaj žene savršen je u dane kad se ona osjeća energičnom i zaigranom. Kad je ona gore, sama odlučuje želi li postići klitoralni ili vaginalni orgazam budući da je obje vrste orgazma moguće postići ovim putem.

Za klitoralni orgazam, žena neka torzo nagne prema naprijed, leđa savije u luk, a prepone neka stišće što bliže korijenu penisa. Umjesto uobičajenih pokreta gore-dolje, pokušajte s bočnim kruženjem kako bi se stimulirala ključna tačka i trljanjem povećala osjetljivost. Podignite se uspravno, čvrsto je grleći kad se približi intimni trenutak – to je veliki bonus ove poze.

Da biste maksimizirali njezine šanse za stimuliranje G-tačke, navedite je da se nagne prema natrag oslonivši se na ruke.

2. Ona sjedi

Vjerovali ili ne, ali žene su često raspoložene za brzinski sudar umjesto duge predigre!

Za početak - neka sjedi. Podignite je na kuhinjski pult, na kojem sjedi raširenih nogu dok vi stojite ispred i brzinski uđete. Ugao i potisci u ovom položaju stvaraju užitak i zahtijevaju malo vremena. Ona se maksimalno uzbudi stimuliranjem G-tačke, a vi, oprez, mogli biste prerano ejakulirati, i to zato što se u ovoj pozi glava penisa trlja o njezinu unutrašnjost pa će vam biti teško kontrolirati orgazam.

Još jedna prednost ove pozicije – ima toliko mjesta na kojima je možete upražnjavati!

3. Misionarski položaj

Misionarski je položaj najkonvencionalniji i svi s vremena na vrijeme vole ovu pozu. Ovaj položaj omogućuje, između ostalog, poseban osjećaj bliskosti između partnera. Volimo ga upravo na velikom krevetu spavaće sobe, što samo povećava ugođaj.

Ostale su fizičke nagrade neprekidno ljubljenje, dodirivanje i gledanje oči u oči...

4. Poza mačke ('The cat')

U ovoj se pozi seksualni užitak gradi polako, a rezultat je intenzivan orgazam, za ženu – klitoralni. Stručnjaci to nazivaju tehnikom koitalnog usklađivanja, a muškarac se u ovoj pozi mora pomaknuti malo više u odnosu na klasični misionarski položaj.

On je na njoj, pomaknut prema gore nekih pet centimetara, a baza njegova penisa usklađena je s klitorisom. Žena se nogama omota oko njegovih bedara te kontrolira pritisak i protupritisak. Oboje se zajedno ljuljaju, uprkos njenom 'otporu' i kontroli ulaska i izlaska. 

5. 'Doggy style'

Općenito, većina ljudi upražnjava doggy style. Poza je to u kojoj je žena na rukama i koljena, a on penetrira odostraga. Na taj se način izravno stimulira njezina G-tačka, što dovodi do eksplozivnog orgazma.

Ova poza osobito pali muškarce jer imaju osjećaj da je sva kontrola u njihovim rukama. S ritmom ne treba pretjerivati. Dodatno zadovoljstvo muškarac će partnerici priuštiti ako za vrijeme odnosa partnerici prstima stimulira klitoris.

6. Položaj na boku

Položaj gdje oba partnera leže na boku vrlo je ugodan, no muškarci koji imaju tendenciju prerano ejakulirati često ga izbjegavaju. Položaj 'rame uz rame' ograničava raspon pokreta, što bi trebalo rezultirati duljim vođenjem ljubavi, no zahtijeva i stalne pokrete zdjelice.

Ovo je ujedno super poza za milovanja i šaputanja na uho i laskavih šaputanja na uho partnerici.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...