PA, ŠTA RADI OVAJ ČOVJEK: Ibrahimović odveo Milan na megdan Juventusu (VIDEO)

Fudbaleri Milana plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su večeras na San Siru poslije produžetaka pobijedili Torino sa 4:2.

  • Sport

  • 28. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 1

Milan, za koji je susret od prve minute počeo naš Rade Krunić, sjajno je otvorio meč i poveo već nakon 12 minuta a pogodio je Bonaventura. Nakon toga Rossoneri su imali nekoliko dobrih šansi, a prije svega preko Rebića i Piateka koji ipak nisu uspijevali pogađati. Dobru šansu imao je i Krunić, ali njegov udarac glavom otišao je preko gola.

Pred kraj prvog dijela, u 34. minuiti, gosti iz Torina dolaze do poravnanja, a pogodio je nakon lijepe akcije Bremer.

Stefano Pioli je u drugom dijelu meča u igru uveo i Zlatana Ibrahimovića, ali on u tom trenutku nije mnogo pomogao Rossonerima koji su u 71. minuti primili novi gol od Bremera i to je bio preokret gostiju.

Milan se nije predavao i do samog kraja meča je na sve načine pokušavao izboriti barem produžetke što je na kraju i uspio. Sjajno je pogodio Hanak Calhanoglu u 91. minuti sa oko 17 metara i to je bilo 2:2.

Otišlo se u produžetke gdje je mnogo svježiji bio Milan koji je došao do dva gola. Za 3:2 u 106. minuti pogodio je ponovo Calhanoglu da bi samo tri minute kasnije konačan rezultat susreta postavio Zlatan Ibrahimović.

Rade Krunić je u uvom susretu igrao 82 minute, dok je Asmir Begović presjedio na klupi za rezerve.

Milan će u polufinalu igrati protiv velikog rivala Juventusa.

U ovom video prilogu možete pogledati i sve poteze izvanredne predstave Zlatana Ibrahimovića:

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...