STATUSI BEZ MOZGA: Hapšenje u Crnoj Gori zbog objave "Biće rata"

Crnogorska policija potvrdila je da je uhapsila Veska Pejaka (40) iz Nikšića...

  • Hronika

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 0

On je uhapšen zbog sumnje da je objavom na društvenoj mreži počinio krivično djelo "izazivanje panike i nereda", prenosi agencija "Beta".

Policija navodi da je Pejakova objava "na jednoj društvenoj mreži", pod naslovom "Biće rata", "izazvala uznemirenje građana", navodi se u kratkom saopštenju policije.

Mediji navode da je Osnovni državni tužilac u Nikšiću Pejaku odredio pritvor u trajanju od 72 sata.

Pejak, aktivista nefornalne grupe građana Alternativa, komentarisao je sinoćnje incidente u Podgorici tokom uličnog slavlja povodom dočeka crnogorskih vaterpolista koji su se s medaljom vratili sa Evropskog prvenstva.

On je u komentaru ovog događaja između ostalog napisao da su ti "nemili događaji potvrda" njegovih riječi da će "biti rata", jer "DPS želi narod da uvede u taj rat".

"Hoćete rat? Imaćete ga", napisao je Pejak na "Facebooku".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...