LABUĐI PJEV PEĐE KOJOVIĆA: "Nećemo ubuduće dopustiti da naše programe i snove građana ruše..."

Povodom izglasavanja nepovjerenja Vladi KS reagirao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

  • Politika

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 1

"U ovih godinu dana Naša stranka je ne samo pokazala da se njeni kadrovi mogu nositi s izazovom vlasti u situaciji kad je cjelokupan sistem pred kolapsom, nego i da građanima mogu probuditi nadu da ova zemlja može i zaslužuje bolje. Uz sve opstrukcije koje je pravila SDA, ali i pojedini koalicijski partneri koji su se pokazali nedorasli odgovornosti i moralnoj obavezi koju su svojevoljno preuzeli.

Veoma zaslužan za to je premijer Edin Forto koji je uspijevao da Vladu KS održi kao radno tijelo građana, stalno ponavljajući kako je ovo Vlada koja radi u interesu građana, a ne u interesu stranaka.

Kanton Sarajevo je u ovom periodu prepoznat kao značajan i ravnopravan partner mnogim evropskim i svjetskim gradovima i regijama ali i unutar BiH. Sarajevo je tako istinski preuzelo odgovornost i obaveze glavnog grada BiH, a ne samo administrativnog centra.

Zahvaljujući ministrici pravde Lejli Brčić Kanton Sarajevo je prvi i jedini dobio Zakon o porijeklu imovine – u pravnom smislu najznačajniji alat za borbu protiv političke korupcije.

Srđan Mandić se prihvatio najtežeg zadatka, komunalne privrede, i uspio ne samo sistemski rješavati nagomilane probleme i finansijske dubioze, nego i vratiti dostojanstvo komunalnim radnicima i njihovom poslu te javnu higijenu staviti u vrh prioriteta ove Vlade. Naporima ministarstva koje je vodio građani KS nisu na svojim kućnim budžetima osjetili poskupljenje plina koje je nametnula Vlada FBiH.

Naravno, to nisu svi ljudi i nije sve na šta sam ponosan. Želim se zahvaliti i pozdraviti odličan rad svih članova Vlade.

Vlada KS, iako sastavljena od ideološki različitih političkih opcija, zaista je u cijelosti radila dobro i timski jer je imala imala program od 300 mjera kojeg se i pridržavala. To je dokaz da su programske koalicije ne samo moguće, nego jedine i sposobne da rade u interesu građana. Rezultat toga je povjerenje građana koje drastično poraslo što pokazuju sva istraživanja i ankete.

Nažalost, stranačka rukovodstva SBB-a i DF-a, iz njima znanih razloga, odlučila su istupiti iz sporazuma koji su potpisali. Za to odgovornost ne snose članovi Vlade iz tih stranaka čiji je rad bio, također, za pohvalu.

Mi u narednom periodu nastavljamo raditi kao i do sada – principijelno, pošteno i pametno. Ono što procijenimo kao dobro za građane, nećemo opstruirati. Povjerenje građana u Našu stranku nastavlja da raste i većim intenzitetom nego do sada i to cijeloj Našoj stranci nameće još veću odgovornost prema budućem djelovanju jer sad je zaista jasno da nema jače sile od ideje čije vrijeme je došlo.

Rad naših kadrova: Edina Forte, Lejle Brčić i Srđana Mandića u Vladi KS, daje mi za pravo da tako nešto kažem. Ono što sad mogu obećati je još pažljivije biranje koalicijskih partnera. Nećemo ubuduće dopustiti da naše programe i snove građana ruše lideri i partije koji svoje riječi i potpise ne shvataju kao ljudsku, moralnu obavezu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...