USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O POREZU NA DOBIT: Evo šta će značiti za cjelokupnu privredu

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na vanrednoj sjednici usvojio je po hitnom postupku izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit, kojim se vrši usklađivanje terminologije s novim međunarodnim računovodstvenim standardima koji su stupili na snagu.

  • Vijesti

  • 29. Jan. 2020  

  • 0

Da bi zakonske izmjene i dopune stupile na snagu potrebno je da ih odobri i Dom naroda kako ne bi u suprotnom "sama neusklađenost terminologije rashoda/troškova povećala troškove na ime poreza na dobit“, a što bi uticalo na cjelokupnu privredu i poslovanje.

S ovom jedinom tačkom dnevnog reda završena je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...