GUŽVA U TITOVOJ 16: U Predsjedništvu sastanak Komšića, Dodika i Džaferovića, sve je spremno i za uglednu gošću iz Amerike…

Radno i svečano u Sarajevu

  • Vijesti

  • 03. Feb. 2020  03. Feb. 2020

  • 1

Zamjenica glavnog administratora Agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID) Bonnie Glick boravit će u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Glick će se danas susresti sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarat će o trenutnoj podršci koju USAID pruža Bosni i Hercegovini kako bi postala samoodrživa, ali i hitnom rješavanju ključnih problema trgovine ljudima s kojima se BiH trenutno suočava - saopćeno je iz USAID-a.

Tokom posjete BiH, Glick će se sastati i s članovima Međureligijskog vijeća BiH s kojima će  razgovarati o nastojanjima povezivanja građana različite etničke i vjerske pripadnosti.

Ona će prisustvovati i projekciji dokumentarnog filma „Poveži tačke“, proisteklom iz inicijative mladih različite etničke i vjerske pripadnosti, koji su uz pomoć USAID-a putovali zajedno i posjetili brojna vjerska obilježja širom zemlje.

Glick će, tokom trodnevne posjete BiH, posjetiti i kompaniju Trikon, kako bi saznala više o podšci USAID-a za veće i uspješnije ulaganje dijaspore u BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...