VITAMINSKA BOMBA, ALI I SPECIJALITET ZA ONE KOJI OBOŽAVAJU SARMU: Napravite juhu od kiselog kupusa i oduševite ukućane… (VIDEO)

Osvježavajuća krem juha od kiselog kupusa je pravo iznenađenje, donosimo recept za 4 porcije

  • Gastro

  • 04. Feb. 2020  

  • 0

SASTOJCI

300 g kiselog kupusa

150 g mrkve

100 g korijena peršina

100 g svježeg krem sira

1 glavica luka

40 g maslaca

100 ml bijelog vina

700 ml povrtnog temeljca

2 kriške raženog kruha

50 g oraha

30 g meda

Biber

PRIPREMA

Očišćenu mrkvu, korijen peršina, luk i orahe nasjeckamo, kiseli kupus ocijedimo, kriškama kruha odstranimo koru, a sredinu narežemo na kockice.

U tavu, na polovicu ugrijanog maslaca, dodamo sjeckanu mrkvu, korijen peršina, luk, dvije trećine kiselog kupusa i povremeno miješajući pirjamo 5-6 minuta. Zatim ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu i kuhamo 30-ak minuta.

Za to vrijeme u tavi zagrijemo maslac, dodamo sjeckane orahe, kockice kruha i miješajući pržimo. Kada je kruh dobio boju, izvadimo ga na stranu zajedno s orasima.

U istu tavu, na masnoću od prženja, dodamo preostali maslac i kupus, med i povremeno miješajući pirjamo 15-ak minuta.

Gotovu juhu maknemo s vatre, sastojke izmiksamo štapnim mikserom, umiješamo svježi krem sir, popaprimo, promiješamo i stavimo je u tanjure.

Preko juhe stavimo kupus pirjan s medom, ukrasimo s nekoliko kockica prženog kruha i oraha, te poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...