U BARCELONI PROKLJUČALO: Messi inače šuti, ali više nije mogao trpjeti; Žestoko je uzvratio Abidalu na kritike

Eric Abidal, sportski direktor Barce, izjavio je u intervjuu za katalonski Sport da su pojedini igrači potjerali Ernesta Valverdea iz Barcelone jer se nisu dovoljno trudili i njihov odnos nije bio najbolji. 

  • Sport

  • 04. Feb. 2020  04. Feb. 2020

  • 0

To se nije dopalo vođi Blaugranine svlačionice Lionelu Messiju, koji ga je oštro napao na društvenim mrežama.

Argentinac je napisao poduži post na Instagramu o tome kako su igrači i uprava podjednako krivi za trenutačnu situaciju u kojoj se Barcelona nalazi.

"Iskreno, ne volim raditi ovakve stvari, ali mislim da su svi odgovorni i snose posljedice za svoje odluke i postupke", napisao je najbolji igrač svijeta pa je dodao:

"Igrači su odgovorni za ono što se događa na terenu i oni su prvi koji ispadaju krivci kad nešto krene po zlu. Oni odgovorni za sportsku politiku također moraju snositi dio odgovornosti. Povrh svega, oni donose ključne odluke. Konačno, mislim da kad se govori o igračima, da bi se trebalo govoriti o imenima jer kad se to ne događa, onda smo svi zasuti s komentarima za koje ne znamo jesu li istiniti ili ne", piše Messi. 

Abidal je u intervjuu za katalonski Sport izjavio da je sumnjao u loše odnose u svlačionici između igrača i trenera neposredno prije nego što je Ernesto Valverde dobio otkaz.

"Mnogo igrača nije bilo zadovoljno ili nije dovoljno naporno radilo i bilo je nekih unutarnjih nesuglasica. Trener i svlačionica uvijek su bili u dobrom odnosu, ali nešto nije štimalo, to mogu osjetiti kao bivši igrač. Rekao sam klubu što sam mislio i oni su morali donijeti odluku", kazao je sportski direktor katalonskog kluba u intervjuu koji je naljutio Messija. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...