ZIDANE JE PREVRŠIO SVAKU MJERU: Hrvatski veznjak konačno progovorio, evo zbog čega je morao napustiti Real Madrid...

Mateo Kovačić na Stamford Bridgeu igra od 2018. godine kada je stigao iz Real Madrida nakon što je zamjerio jednu stvar Zinedineu Zidaneu

  • Sport

  • 05. Feb. 2020  05. Feb. 2020

  • 0

Hrvatski veznjak je s Realom osvojio tri lige prvaka, ali Zidneova odluka da mu ne da ni minut u finalu protiv Liverpoola 2018. godine je bila kap koja je prelila čašu.

"Bilo je lijepo igrati pod vodstvom Zidnaea, ali mislim da sam zaslužio da dobijem priliku da zaigram u trećem finalu Lige prvaka", kazao je Kovačić.

Ovaj 25-godišnjak nije nastupio u Kievu nakon što je igrao u osmini finala, četvrtfinalu polufinalnim susretima.

"To je bio glavni razlog za moje nezadovoljstvo, ali fudbal je takav da se nismo rastali u lošim uslovima", rekao je nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama.

Kovačić je član Reala bio od 2015. godine kada je stigao iz Intera za 38 miliona eura. Osim tri Lige prvaka s Kraljevima je bio i trostruki prvak svijeta te šampion Španije 2017. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...