NEVIĐENA SITUACIJA: Predsjednica Zastupničkog doma, Nancy Pelosi, pocijepala Trumpov govor

Nancy Pelosi privukla je pažnju svih svjetskih medija svojim ljutitim potezom na kraju govora američkog predsjednika o stanju naciju

  • Svijet

  • 05. Feb. 2020  06. Feb. 2020

  • 1

Najveća Trumpova protivnica i predsjednica Zastupničkog doma, Nancy Pelosi, nakon održanog Trumpovog govora o stanju nacije demonstrativno je pocijepala svoju kopiju govora. Bio je to samo jedan od momenata tenzije između Trumpa i Pelosi, nakon što je predsjednik prije početka govora odbio rukovati se sa Nancy.

Novinari su nakon govora pitali vođu Demokrata zašto je pocijepala papire, a ona je odgovorila rekavši kako je to bila najpristojnija opcija. 

Trump i Pelosi inače nisu progovorili od sastanka u oktobru prošle godine, nakon kojeg je nastala sada već poznata slika na kojoj Nancy stoji i upire prstom u predsjednika. 

Trumpov govor o stanju nacije trajao je preko sat vremena, i bio je obilježen brojnim neuobičajenim potezima. Nekoliko Demokrata napustilo je govor, a nekoliko se uopće nije ni pojavilo. Čuli su se brojni uzvici podrške za predsjednika, ali također zvižduci i negodovanja. 

Snimak ovog incidenta pogledajte ispod.

alt

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...