ZAISTA SMIRUJUĆE ISKUSTVO: Napravite kod kuće ove tortelline i uživajte

Na prvi pogled vrlo komplikovano majstorstvo...

  • Gastro

  • 05. Feb. 2020  05. Feb. 2020

  • 0

SASTOJCI:

300 gr brašna 

3 jajeta 

250 gr špinata 

125 gr ricotta sira (može i mladi) 

50 gr parmezana 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Od jajeta i brašna umijesite tijesto i ostavite da odstoji zamotano u foliju. 

2. Špinat operite, očistite i kratko blanširajte. 

3. Isjeckajte sitno pa pomiješajte sa ricottom i parmezanom. 

4. Posolite i pobiberite po želji. 

5. Tijesto za tjesteninu razvucite ručno ili na mašinu. 

6. Ako razvlačite ručno trebate ga razvući tanko kao jufku. 

7. Režite na trake, pa na male kockice i stavljajte male kašičice fila. 

8. Rukama oblikujte tortelline tako što ćete saviti tijesto u trokutić pa previti ćoškove. 

9. Kuhajte u ključaloj vodi dok ne isplivaju. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...