DOSTAVLJEN PRIJEDLOG: Nenadić zvanično kandidat za premijera KS

Klubovi zastupnika koji čine novu skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo (KS) danas su novom predsjedavajućem Skupštine Mirzi Čeliku dostavili prijedlog kandidata za premijera KS - Marija Nenadića.

  • Politika

  • 05. Feb. 2020  

  • 0

„Klubovi zastupnika, Stranke demokratske akcije, SDA 2 - samostalni, SDA 2 - BOSS, SDA ŽENE - nezavisni, Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost, dostavljaju prijedlog kandidata za premijera Kantona Sarajevo, gdin. Nenadić Mario, a na osnovu člana 203 Poslovnika o radu Skupštine Kantona Sarajevo“, navodi se u ovom dokumentu.

Podsjetimo, u skladu sa Sporazumom koji su potpisali svi šefovi klubova u Skupštini KS, danas su održane konsultacije na kojima je došlo do rotacije predsjedavajućeg tog zakonodavnog tijela.

Na prijedlog dopredsjedavajuće Smiljane Viteškić, Mirza Čelik bio je kandidat kojeg su svi jednoglasno podržali, te je od danas i zvanično predsjedavajući Skupštine KS.

Funkcije dopredsjedavajućeg obnašat će Danijela Kristić, Smiljana Viteškić i Vibor Handžić.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...