RAZLOG ĆE MNOGE RASPLAKATI: Tijelo pokojnog Bate Živojinovića biće ekshumirano

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić u četvrtak je potpisao saglasnost da se ekshumiraju posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića i prenesu u glumčevu rodnu Koraćicu.

  • Kultura

  • 06. Feb. 2020  

  • 4

"Porodica Velimira Bate Živojinovića izrazila je želju da se ekshumiraju posmrtni ostaci našeg legendarnog glumca, sahranjenog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 2016. godine, i prenesu u portu crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mjestu za koje je, i pored sveta koji je obišao i koji mu se divio, bio i ostao izuzetno vezan. Grad Beograd poštuje volju porodice velikana jugoslovenskog i srpskog filma", izjavio je gradonačelnik Radojičić, prenosi Sekretarijat za informisanje Skupštine grada.

Lulu i Bata Živojinović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...