I AMFILOHIJE HODA S MASKOM: Sveštenici SPC-a iz Crne Gore pod nadzorom nakon povratka iz Kine, litije prepolovljene

Dvojica sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve stavljena su u karantin zbog sumnje da bi mogla biti zaražena koronavirusom, saznaje portal Aktuelno.me iz pouzdanih izvora

  • Hronika

  • 07. Feb. 2020  07. Feb. 2020

  • 10

Sveštenici se trenutno nalaze u manastiru Dajbabe.

Dio u kom su smješteni stavljen je pod karantin iz predostrožnosti jer, kako prenose, prošle sedmice dvojica velikodostojnika SPC-a su došla iz Kine, gdje su boravili kao turisti.

Kako prenosi ovaj crnogorski medij, iz MCP-a nisu uspjeli dobiti bilo kakvu informaciju o ovom slučaju, koji se očigledno drži u strogoj tajnosti zbog bojazni od izbijanja panike u toku sezone litija i molebana.

Špekulira se da je sinoć u okviru molebana i litije koja je upriličena ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici bilo značajno manje vjernika nego u nedjelju, upravo zbog mogućnosti pojave opasnog virusa.

Posjeta sveštanika SPC-a Kini ne treba čuditi jer Srpska crkva ima jake veze s ovom dalekoistočnom zemljom.

"Mihailo Maksimović, među vjernicima SPC-a poznat kao sveti Jovan Šangajski, još kada je hirotonisan za episkopa, dobio je premještaj u Šangaj, gdje je početkom prošlog stoljeća utemeljio Kinesku pravoslavnu crkvu", prenosi Aktuelno: "Veze SPC-a s Kinm od tada su neraskidive, pa ni pojava smrtonosnog koronavirusa nije spriječila sveštanike SPC-a da posjete ovu zemlju."

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...