DIREKTNO IZ WOLFSBURGA: Volkswagen predstavlja novi coupe, ima dva kvačila i mjenjač sa 7 brzina, pogledajte kako se snalazi na cesti… (VIDEO)

Koncerna iz Wolfsburga spremio je novi coupe

  • Auto

  • 09. Feb. 2020  

  • 0

Riječ je o Volkswagen Nivusu. Prvu verziju ćemo upoznati krajem godine, a tržišni je start predviđen za početak 2021.

Za razliku od osnovnog modela Volkswagen T-Cross, koji se pokreće 3-cilindrašem 1.0 TSI s 95 KS, njegova coupe izvedenica Nivus će u osnovnoj verzijim s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem imati 114 KS, a s automatskim s dvostrukim kvačilom i sedam stupnjeva (DSG 7) razvijat će 126 KS.

Zahtjevnijima je namijenjen 4-cilindraš 1.5 TSI sa 150 KS, a naravno u ponudi će biti dizelaš 1.6 TDI/95 KS, prilagođen eko normama Euro 6d.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...