BRUTALNA MARISANA, UŽIVO: Jon Jones je bio na ivici poraza, pogledajte kako je razbio Reyesa i stigao do nove titule UFC prvaka… (VIDEO)

Jon Jones odbranio je naslov UFC prvaka poluteške kategorije nakon što je u Houstonu jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Dominicka Reyesa.

  • Sport

  • 09. Feb. 2020  

  • 0

Izazivač je odlično ušao u meč. Šampiona je uspio čak poslati i na pod, izgledao je Reyes odlično i raznovrsno je pogađao i imao je prednost nakon pet minuta borbe.

Išao je Reyes i u drugoj rundi naprijed. Radio je izuzetno dobar posao protiv prvaka, a u finišu prve runde ga je ponovo i uzdrmao odličnimm aperkatom, da bi na otvaranju treće runde na glavi šampiona završio i jedan jako dobar high-kick.

Jones zatim preuzima kontrolu nad oktagonom, no nije radio značajnu štetu protivniku. Reyes je malo usporio, ali je uspijevao i dalje da dobro pogađa Jonesa i bilo je očito da je on u prednosti nakon tri runde borbe.

Jon Jones četvrtu rundu otvara pokušajem rušenja, Reyes to odlično brani i borba je ponovo otišla u stand-upu. Jones međutim u finišu runde konačno nekoliko puta dobro pogađa protivnika, no jasno je bilo da će mu za pobjedu biti potreban sjajan posao u završnoj rundi

Impresivno je Reyes branio pokušaje rušenja i u posljednjoj rundi. Držao je borbu na nogama, gdje je također radio zaista odličan posao. Jones je u finišu krenuo na sve ili ništa, nije uspio završiti meč, ali je dominirao u oktagonu, pa je odluka otišla u ruke sudija.

Oni su pobjedu dodijelili Jonesu (48-47, 48-47, 49-46) na opšte zaprepaštenje publike i tako se nastavila njegova vladavina u poluteškoj kategoriji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...