TUGA DO NEBA U HOLLYWOODU: Preminuo slavni glumac nakon srčanog udara; Pamtićemo ga po ulozi u hit seriji "Oz"

Glumac Kevin Conway, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Seamusa O’Reilyja u hit seriji Oz, preminuo je od srčanog udara.

  • Show

  • 09. Feb. 2020  09. Feb. 2020

  • 0

Conway je preminuo u srijedu u 78. godini, a vijest je za Hollywood Reporter potvrdio njegov menadžer.

Glumiti je počeo u 24. godini na Broadwayu, a neke od ranijih uloga ostvario je u predstavama One Flew Over the Cuckoo’s Nest i Elephant Man. Prvu veću filmsku ulogu dobio je 1972. u filmu Slaughterhouse-Five.

Tokom dugogodišnje karijere nastupio je u brojnim filmovima i serijama, od kojih su najpoznatije uloga u zatvorskoj drami Oz te u NBC-jevim serijama The Black Donnelllys i The Bronx is Burning. Pojavio se i u seriji Star Trek: Next Generation.

1987. režirao je film The Sun and the Moon.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...