NE MOŽE JEFTINIJE, BRŽE I UKUSNIJE: Napravite prženi krompir na francuski način i oduševite ukućane... (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za pola sata, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 11. Feb. 2020  11. Feb. 2020

  • 0

SASTOJCI

500 g krompira

150 g crvenog luka

4 režnja bijelog luka

50 g maslaca

1 kašika sjeckanog peršina

sol

svježe mljeveni biber

PRIPREMA

Krompir ogulimo i operemo. Luk očistimo i narežemo na kolutove. U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i dodamo kolutove luka te popržimo sa svih strana

Za to vrijeme oguljeni krompir narežemo na ploške debljine 5 milimetara. Omekšali luk izvadimo na stranu. Tavu vratimo na vatru te dodamo preostali maslac.

Preko maslaca rasporedimo preostali krompir koji pržimo na srednje jakoj vatri cesto okrećući. Nakon 20 minuta preko krompira protisnemo režnjeve bijelog luka.

Sve zajedno malo izmiješamo i čim bijeli luk počne puštati miris preko krompira dodamo kolutove luka, svježe sjeckani peršin i još jednom sve zajedno izmiješamo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...