NIJE NI MERCEDES, A NI VOLKSWAGEN: Ovaj je automobil prešao 1,6 MILIONA KILOMETERA bez ikakvih zahvata na motoru, a ponosni vlasnik danas je najsretniji čovjek na svijetu… (VIDEO)

Velika je stvar s vozilom preći milion kilometara, a milion milja još je impresivnije dostignuće.

  • Auto

  • 11. Feb. 2020  

  • 0

Brian Murphy prošao je sa svojim dizelskim Nissan Frontierom 1,6 miliona kilometara.

Ovaj je 62-godišnjak samozaposlena je osoba i u Chicagu radi kao dostavljač. Nissanov pick-up mu je prevozno sredstvo i u njegovom vlasništvu je od 2007., kad ga je kupio novog.

Brojka od 999.999 milja na brojčaniku iznosi ravno 1.608.998,4 km!

Uz ovu brojku ide još nekoliko fascinantnih podataka.

Motor i mjenjač nisu mijenjani, a prvo kvačilo potrajalo je sve do 1,3 miliona kilometara. Pumpa za vodu zamijenjena je nakon 970.000 kilometara, a alternator i hladnjak nakon 710.000 km.

Brian Murphy promijenio je vozačko sjedište nakon pređenih 800.000 km, a novi zupčasti remen ugrađen je nakon 1,1 miliona kilometara, piše „Slobodna Bosna“.

Nissan mu je, naravno, poklonio potpuno novi kamionet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...