ISIL-u SE CRNO PIŠE, NATO U PRIPRAVNOSTI: Nakon zahtjeva Trumpa spremaju se nove mjere

NATO saveznici razmatraju intenziviranje aktivnosti u Iraku nakon zahtjeva američkog predsjednika Donalda Trumpa NATO-u da pojača prisustvo u regiji.

  • Svijet

  • 11. Feb. 2020  11. Feb. 2020

  • 0

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u utorak je istaknuo „značajan napredak“ koalicije protiv tzv. Islamske države, oslobađajući milione ljudi represije i preuzimajući svu teritoriju koju je kontrolirala ta radikalna grupa.

- Možemo učiniti više. Ministri će raspravljati o budućnosti naše misije u Iraku kako bismo pomogli da se Islamska država ne može vratiti – izjavio je Stoltenberg novinarima u Briselu uoči sastanka ministara odbrane NATO-a u srijedu i četvrtak.

Trump je pozvao NATO-ovu misiju obuke, koja jača kapacitete lokalnih snaga sigurnosti u njihovoj borbi protiv sada uglavnom poražene Islamske države, da preuzme veću odgovornost.

NATO-ovo vojno prisustvo u Iraku odvojeno je od međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države.

Ne očekuje se da 29 NATO saveznica objave konkretne mjere tokom skupa u Briselu, prenosi dpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...