SUVIŠE VULGARNA ZA NJIHOV UKUS: Ovo je sporna reklama koju je ABC odbio pustiti za vrijeme dodjele Oskara...

ABC je tokom dodjele Oscara odbio prikazati reklamu koja prikazuje mamu nakon porođaja jer je procijenio da je previše grafička.

  • Sex i grad

  • 12. Feb. 2020  

  • 1

Reklama od 60 sekundi prikazuje novopečenu mamu kako se budi u noći i trudi se otići na toalet, pri čemu se muči koristeći razne proizvode. "Postporođajni oporavak ne mora biti tako težak", riječi su kojima završava reklama tvrtke Frida Mom.

Tvrtka je na YouTubeu predstavila reklamu navodeći da su je odbili Oscari i ABC tokom ovogodišnje dodjele. "Nije nasilne, političke ni seksualne prirode. Naša reklama nije religiozna ili prosta, ne prikazuje oružje ili municiju. Proizvodi za žensku higijenu i za liječenje hemoroida također su zabranjene teme. Ovo je samo nova mama, kod kuće sa svojim djetetom i svojim tijelom prvi put. Ipak, odbijena je. I pitamo se zašto se nove mame osjećaju nespremne", napisali su uz reklamu na YouTubeu gdje ju je pogledalo više od 2 miliona ljudi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...