A, ŠTA SAD: Nakon što mu se u Poljskoj pokvario službeni automobil, Macron razmišlja o novom modelu; evo šta "vozi"...

Osim što mora pružiti odgovarajuću zaštitu i dozu luksuza, predsjednička limuzina mora biti nadasve pouzdana

  • Auto

  • 12. Feb. 2020  12. Feb. 2020

  • 0

Predsjednička limuzina najčešće je ogledalo države koju predstavlja, bar u zemljama koje imaju vlastitu autoindustriju. Francuska je možda najbolji primjer jer njeni predsjednici već desetljećima koriste usluge isključivo domaćih proizvođača. Tako je Emmanuel Macron na inauguraciji koristio specijalni DS7 Crossback, godinu kasnije i Peugeot 5008, a potom je brzo otkazao vjernost PSA koncernu okrenuvši se Renaultu i Espaceu s kojim se druži već godinama, prenosi Index.hr.

Kako sada stvari stoje, Macronu bi usluge blindiranog Espacea mogle prisjesti. Naime, tijekom službenog posjeta Poljskoj dogodilo se ono što se ne smije dogoditi - Espace se pokvario. Kako javlja poljska stranica Dziennik, nakon susreta s poljskim predsjednikom, Macron se trebao Espaceom odvesti do iduće lokacije, no protokol se morao mijenjati jer Renault navodno nije htio upaliti. U pomoć je ubrzo uskočio francuski veleposlanik i ponudio svoj Citroen C6 kao zamjensko vozilo. 

Kako se zbog kvara francuski predsjednik morao voziti u limuzini koja nije oklopljena, očekuje se da će ovaj događaj imati posljedice, a vjerojatno će se pokrenuti i istraga. U svakom slučaju, tamošnji mediji su priču iskoristili kako bi se našalili na račun pouzdanosti francuskih automobila. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...