KAD IMAŠ MAJSTORA U EKIPI SVE JE LAKŠE: Mladi Španac čarobnim udarcem srušio Inter (VIDEO)

Fudbaleri Napolija večeras su u gostima pobijedili ekipu Intera sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

  • Sport

  • 12. Feb. 2020  

  • 0

Napoli je dosta bolje otvorio meč i imao dobru šansu u 11. minuti kada je pokušao Mertens, ali je šutirao preko gola. Šest minuta kasnije zaprijetio je Inter preko Lautara, no argentinski napadač nije bio precizan.

U nastavku meča gledali smo većinom igru između dva kaznena prostora, te se čekala neka ozbiljnija šansa. Novu priliku vidjeli smo tek u nadoknadi prvog dijela kada je Zielinski izašao sam ispred Padellija, ali je golman Intera to odbranio.

Napoli je bio konkretniji i na početku drugog poluvremena. Gosti su to iskoristili u 57. minuti kada je Fabian Ruiz postigao sjajan gol sa vrha kaznenog prostora za 0:1.

Nakon primljenog gola Inter je krenuo po izjednačenje. U 72. minuti zaprijetio je Eriksen koji je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Nekoliko minuta kasnije konfuzija odbrane Napolija. Lautaro je nakon sjajnog prodora ubacio loptu u petera, ali Lukaku nije zabio gol, te je Ospina uspio da odbrani njegov pokušaj.

U 86. minuti s vrha kaznenog prostora odlično šutira Eriksen, ali je Maksimović uspio izblokirati njegov udarac, te je lopta završila u korneru.

Inter je vršio pritisak u finišu utakmice i pokušavao na sve načine da dođe do gola, no igrači domaćeg tima jednostavno nisu uspjeli pronaći put do mreže Napolija, te je ostalo 0:1.

Revanš utakmica ovih timova igra se u Napulju 5. marta sa početkom u 20:45 sati. U drugom polufinalnom meču sastaju se Milan i Juventus.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...