OVAKO NAS PRATE, A DA POJMA NEMAMO: Evo kako nas svakodnevno prate u stopu koristeći popularnu aplikaciju…

Aplikacija za navigaciju Google Maps omogućava dijeljenje lokacije korisnika u stvarnom vremenu

  • HiTec

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

To znači kako možete pratiti kretanje vaših članova obitelji, rođaka i prijatelja, a i oni mogu pratiti vas.

Nekima će to biti super, drugima neće jer ne vole s drugima dijeliti podatke te vrste. Ako ste među onima koji su u prvoj skupini, evo uputa.

Prije tri godine Google Mapsu dodana je mogućnost dijeljenja lokacije u stvarnom vremenu. Kako bi ju koristili morate uključiti lokacijske usluge na vašem smartfonu (potražite Location pod Settings).

Zatim otvorite Google Maps i potražite plavu točku koja označava vašu lokaciju. Kucnite na nju. Pojavit će se izbornik s nekoliko opcija.

Kucnite Share Your Location i odaberite vrijeme trajanja dijeljenja lokacije. Možete birati između određenog razdoblja ili dok ponovno ne isključite tu značajku. Potom odaberite osobu s kojom želite dijeliti svoju lokaciju (ili više njih) i odaberite Share.

Lokaciju možete dijeliti s vašim kontaktima na Googleu ili poslati poveznicu putem aplikacija za razmjenu poruka. Nakon što podijelite svoju lokaciju vaši će prijatelji imati priliku uzvratiti istom mjerom. Učinite li to, moći ćete ih pratiti.

To može biti korisno tokom zajedničkog izlaska s prijateljima, putovanja ili izleta, kao i dogovoriti sastanak na određenoj lokaciji.

Sve dok dijeljenje lokacije traje na vašoj mapi vidjet ćete sličicu koja će vas podsjećati na to. Iz Googlea će vam također redovno slati podsjetnike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...