NATO JE SVE BLIŽE: Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas u Glavnom štabu NATO-a u Briselu...

Ministar odbrane na službenom putu...

  • Društvo

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić učestvovat će u radu ministarskog sastanka Sjevernoatlantskog vijeća (NAC-North Atlantic Council), koji će biti održan danas u Glavnom štabu NATO-a u Briselu.

Sastanku će prisustvovati ministri odbrane zemalja učesnica NATO-vođene operacije „Odlučna podrška“ (Resolute support) u Afganistanu.

Pored Podžića, u sastavu delegacije MOBiH je i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, kao i predstavnici Vojnog dijela Misije BiH pri NATO u Briselu koje predvodi šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik BiH pri EU brigadir Jasmin Čajić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Sjevernoatlantsko vijeće NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a. Odluke koje donosi Sjevernoatlantsko vijeće NATO-a su izraz kolektivne volje svih država članica Saveza i donose se na osnovu jednoglasnosti i zajedničkog dogovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...