SJAJNA VIJEST ZA SVE VOZAČE: Niže cijene goriva, poznato koliko koštaju dizel i benzin

Došlo je do pada cijena barela nafte na svjetskom tržištu, što je automatski dovelo i do sniženja cijena na benzinskim pumpama u BiH

  • Ekonomija

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Zbog pada cijene sirove nafte na svjetskom tržištu i niže cijene u rafinerijama u okruženju od kojih distributeri u RS nabavljaju gorivo došlo je do pojeftinjenja goriva i na većini pumpi u RS, te je tako cijena goriva po litru pala za oko 0,05 KM u Banjaluci i Prijedoru, dok je u Bijeljini cijena niža čak i za oko 0,15 KM, pišu Nezavisne novine.

U jednoj benzinskoj pumpi u Banjaluci su rekli da je cijena dizela pet i benzina u utorak bila 2,24 KM, a juče je dizel pet smanjen na 2,20, dok je benzin smanjen na cijenu od 2,21 KM po litru.

“Kvalitetniji dizel koji imamo bio je 2,35 KM, a sada je 2,30. Kod nas je gorivo pojeftinilo četiri-pet feninga”, kažu u ovoj pumpi.

Do pojeftinjenja je došlo i na drugim pumpama, gdje je dizel pet ranije bio 2,22 KM, benzin 2,20 KM, a sada je cijena i jednog i drugog goriva 2,19 KM.

Prijedorčani takođe od juče plaćaju gorivo nešto jeftinije u odnosu na prethodni period, jer kako su nam rekli na jednoj pumpi u Prijedoru, došlo je do pojeftinjenja i dizela pet i benzina sa 2,23 KM na 2,21 KM.

Cijena goriva po litru u Bijeljini je imala značajniji pad, te građani Bijeljine gorivo plaćaju jeftinije i za oko 0,15 KM po litru.

“Gorivo je bilo 2,12 KM, ali je prije neki dan sniženo na 2,06, dok sada cijena po litru i dizela i benzina košta oko 1,92 KM”, kažu na jednoj bijeljinskoj pumpi.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...