PREINAČENA PRVOBITNA ODLUKA: Mladićev general optužen zbog pomaganja u genocidu u Srebrenici ostaje na čelu BORS-a

Njegov advokat Miodrag Stojanović žalio se i na mjeru zabrane kojom se Savčiću ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja

  • Hronika

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Sud BiH zvanično je uvažio žalbu advokata predsjednika BORS-a generala Milomira Savčića i preinačio rješenje od 29. januara kojim je Savčiću nakon potvrđivanja optužnice za ratne zločine bilo zabranjeno obavljanje te funkcije

"Djelimično se uvažava žalba advokata Miodraga Stojanovića, te se rješenje suda preinačava i prema optuženom ukida mjera zabrane obavljanja funkcije predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske.

U preostalom dijelu, žalba branioca odbija se kao neosnovana", navodi se u rješenju Suda BiH, koji je u posjedu Srne.

Advokat Miodrag Stojanović žalio se i na mjeru zabrane kojom se Savčiću ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja, ali sud je u tom dijelu odbio žalbu i ta mjera ostaje na snazi, kao i mjera zabrane napuštanja BiH i oduzimanja putnih isprava, prenosi Srna.

Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra prošle godine optužnicu protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske RS-a Milomira Savčića zbog pomaganja u genocidu počinjenom 1995. u Srebrenici.

Sud BiH je 13. januara potvrdio optužnicu, a Savčić se 10. februara pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...