POBIJEDIĆEŠ DODIČE, KAD NA VRBI GROŽĐE RODIĆE: Cvijanovićka zatražila...

U Banjoj Luci će sutra biti održana sjednica Kolegija Narodne skupštine RS-a na kojoj bi trebalo da se utvrdi datum 10. posebne sjednice entitetskog parlamenta na zahtjev predsjednice RS-a Željke Cvijanović u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

  • Mini market

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 2

Cvijanovićka je za sjednicu predložila samo jednu tačku koja je naslovljena kao: „Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH“.

Sjednicu parlamentarnog kolegija za sutra je zakazao predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je rekao da će sjednica Narodne skupštine RS-a biti održana u ponedjeljak, 17. februara, te da će biti usvojeni određeni stavovi o daljim koracima RS, koja ne prihvata odluku Ustvanog suda BiH o Zakonu o poljoprivrendom zemljištvu u RS, prenosi Fena.

U današnjoj izjavi u Istočnom Sarajevu ustvrdio je da je „RS krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka, ukoliko se ne vrati na dejtonske nadležnosti“.

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović rekla je jučer da predstavnici RS u institucijama BiH obustavljaju rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH, dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu, bez stranih sudija.

Na sastanku srpskih zavničnika i predstavnika parlamentranih stranaka usvojen je i zaključak da će biti zatraženo održavanje hitne sjednice Narodne skupštine RS, a u vezi sa odlukom Ustavnog suda BiH, koji je proglasio nesutavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...