TAJANSTVENA NOVA PS5 KARAKTERISTIKA O KOJOJ SVI PRIČAJU: A mnogima se neće svidjeti, jer...

Najgora moguća vijest, o kojoj se sad naveliko šuška glasi: nova generacija PlayStationa imat će ugrađenu mogućnost praćenja korisnika...

  • HiTec

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Sredina je veljače i sve je manje vjerojatnosti da će Sony već ovog mjeseca predstaviti PlayStation 5, kao što se još nedavno nagađalo. No to ne znači da svako malo ne procure neke nove vijesti o izgledu i karakteristikama nove generacije igraće konzole.

Prvi znakovi da Sony radi na digitalnom pomoćniku uočeni su još prošle godine. Taj pomoćnik ne bi trebao biti zamjena za Siri, Alexu ili Google Assistant. Sonyju to ne treba. Umjesto toga, to bi bila nova vrsta umjetne inteligencije koja bi u realnom vremenu mogla procijeniti vaš način igranja i pomoći vam savjetima.

Pomoćnik bi mogao imati i vlastitu aplikaciju za pametne telefone koja bi mogla pratiti sadržaje i događaje u igri. Tako barem piše u Sonyjevom patentu koji se može pronaći na stranicama Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo.

Sony nikada nije javno progovorio o tom patentu, ali u izvještajima je spomenuto kako bi novi PS5 kontroler mogao sadržavati mikrofon za glasovne komande. Kasnije je patent otkrio DualShock dizajn koji uključuje mikrofon, a vrlo je vjerojatno da će se DualShock 5 pojaviti istovremeno kad i nova generacija PlayStationa.

To nas dovodi do potpuno novog Sonyjevog patenta koji je na internetu objavljen krajem siječnja. Dokumentacija opisuje novu vrstu funkcionalnosti za PlayStation asistenta. Sustav vam ne bi samo sugerirao kako da pobijedite u igri, već bi vam nudio i statistiku o tome kako su se drugi igrači suočili s istim izazovima, pa čak i omogućio brzi pristup mikrotransakcijama koje bi vam mogle pomoći.

Pomoćnik će nuditi statistički obrađene odgovore na vaše probleme, ali i ponuditi mogućnost kupovine resursa pritiskom na gumb. To može biti od koristi ako nemate problema s kupovinom putem aplikacije. S duge strane, to znači da će Sony pratiti sve što radite u igrama i te će informacije upotrebljavati za promociju mikrotransakcija.

Ovakva vrsta funkcionalnosti mogla bi i ostaviti traga i na dječjoj psihi. Za pretpostaviti je da će se pronaći način kako bi se djeci zabranilo kupovanje bez pristanka odrasle osobe, ali to ne mijenja činjenicu da će vam uređaj govoriti da u igri možete proći bolje ako ste to spremni platiti; virtualnim valutama ili stvarnim novcem.

Ovo je samo patent i Sony možda nikad neće koristiti tu tehnologiju u budućoj PlayStation konzoli. Međutim, sve ukazuje na to da Sony želi ugraditi pametnog asistenta na konzolu i da bi PS5 mogao biti prvi model koji će dobiti napredne glasovne kontrole.

Sasvim je jasno da ćete morati pristati na to da Sony prati vaše igranje kako bi ovaj pomoćnik stvarno radio svoj posao. Čak i ako mikrotransakcije neće biti dio dogovora, pomoćnik će i dalje morati pristupiti informacijama vezanim uz vaš način igranja, želite li da vam da relevantan odgovor, piše BGR.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...