OGLASIO SE KSBiH: Dvojica reprezentativaca neće igrati kvalifikacione mečeve

Okupljanje seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine zakazano je za nedjelju

  • Sport

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Danas se KSBiH oglasio saopštenjem za javnost u kojem stoji kako dva bh. reprezentativca neće biti u konkurenciji za kvalifikacione mečeve koje naša reprezentacija igra započinje 21. februara protiv Latvije.

Za tri dana je okupljanje reprezentativaca, a Nemanja Gordić zbog povrede neće biti na spisku selektora, kao ni Ajdin Penava čiji klub BC Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz nije odobrila dolazak na pripreme.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Za tačno 3 dana počinje zakazano okupljanje seniorske košarkaške reprezentacije BiH za prvi kvalifikacijski period. Kao što smo vas ranije informirali, očekuju nas utakmice protiv reprezentacija Latvije i Grčke, te s tim u vezi želimo upoznati javnost o nastupu za reprezentaciju našeg igrača Nemanje Gordića.

Nemanja Gordić, igrač KK 'Partizan' - Beograd i reprezentativac BiH, na utakmici Euro Cupa protiv Vrtusa iz Bologne, doživio je ozbiljnu povredu skočnog zgloba. Iako smo svi očekivali pozitivne vijesti iz KK 'Partizan”' i da će svi preduzeti terapijski tretmani dati željeni rezultat brzog oporavka Nemanje Gordića, ipak nećemo moći računati na učešće našeg reprezentativca na narednim kvalifikacijskim utakmicama. Našem Nemanji Gordiću želimo uspješan oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren u pravoj formi.

Takođe, želimo vas informirati da reprezentativcu Ajdinu Penavi, BC Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz nije dozvolio dolazak na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH, te je selektor Vedran Bosnić pozvao reprezentativca Ismeta Sejfića, igrača KK 'Sutjeska Nikšić', kao i njegovog klupskog kolegu, reprezentativca Draška Kneževića, umjesto Nemanje Gordića."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...