HAOS U HRVATSKOM SABORU, ZAMALO IZBILA TUČA: "Nemoj sr*t, majmune jedan"

U Saboru je tokom rasprave zamalo došlo do fizičkog obračuna između nezavisnog Željka Glasnovića i Željka Lenarta iz HSS-a.

  • Regija

  • 13. Feb. 2020  

  • 1

Glasnović je pričao o korupciji, a žestoko je kritizirao i HRT i emisije koje se prikazuju. Spominjao je komunizam i ljude iz prošlog sistema.

"Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Što je s podrijetlom imovine SKOJ-evcima? Tko je tu imovinu podijelio? Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?" govorio je Glasnović.

U jednom se trenutku obrušio na Željka Lenarta iz HSS-a koji mu je nešto dobacio iz klupe.

"Dobro prijatelju, dobro znam, ja znam tko si ti, od tvoje duše smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si jedan prevrtljivi kameleon, ti si za mene gnjida", rekao je Glasnović i nastavio svoje izlaganje.

Lenart je nakon Glasnovićeva izlaganja rekao da se radi o povredi Poslovnika.

"Povrijeđen je članak 238. Gospodin Glasnović mene vrijeđa kao zastupnika. U mojoj obitelji nitko nije bio u partiji, ali nismo niti pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. Vi držite moralne propovijedi", rekao mu je Lenart.

Radin zamolio stražu da razdvoji zastupnike

Nakon prozivke o bijegu Glasnović je počeo galamiti. HSS-ovcu je dobacivao da je majmun te je došao do klupe u kojoj sjedi Lenart. Govorio je nešto o oduzimanju zemlje.

"Nemoj sr*t, majmune jedan", viknuo je Glasnović.

Činilo se da će doći do fizičkog sukoba, a cijelu je situaciju nastojao smiriti Miro Bulj.

Predsjedavajući Furio Radin zamolio je saborsku stražu da razdvoji zastupnike.

Glasnović se onda vratio u klupu.

"Gospodine Glasnoviću, nismo u Legiji stranaca, ovo je sabor. Sjednite, prekinimo s time", poručio mu je Radin.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...